Kerrie-eiragout met doperwten en taugé
- 4 personen
- 25 min
- waardering 6,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 450 kcal
- 25 g eiwit
- 25 g vet
- 32 g koolhydraten
Ingrediënten
- 8 eieren
- 300 g diepvries doperwten
- 50 g boter
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 70 g bloem
- 400 ml melk
- 2 groentebouillontabletten
- 100 g taugé
Bereiden
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken. Pel en hak de eieren grof.
Kook de doperwten ca. 5 minuten in weinig water met zout. Giet ze af.
Verhit de boter. Fruit de sjalotjes en het kerriepoeder ca. 3 minuten. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk en 400 ml water toe. Roer tot een gebonden saus ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.
Voeg de eieren, de doperwten en de taugé toe. Verwarm in ca. 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en tomatensalade.
Bron
Het recept 'Kerrie-eiragout met doperwten en taugé' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Andrey Solovev | Shutterstock.com