Zachtgekookte eieren met citroen-koolrabi en gerookte makreel
bereiden
Ingrediënten
- 8 eieren
- 1 grote koolrabi of 2 kleintjes, geschild en in dunne plakken
- sap van 1 biologische citroen
- extra vergine olie, als dressing
- 2-3 eetlepels mayonaise, zelfgemaakt of van goede kwaliteit
- een kleine handvol tuinkers
- 200 g gerookte makreel, in grote stukken
- knapperig brood, om erbij te serveren
Bereiden
Breng een ruime pan met water aan de kook. Laat met een schuimspaan voorzichtig de eieren in het kokende water zakken en kook ze in zacht kokend water 6½ minuut. Doe de eieren in een kom ijskoud water en laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze pelt.
Verdeel de plakken koolrabi over een grote schaal, laat ze iets overlappen. Bestrooi royaal met zeezoutvlokken, besprenkel met het citroensap en een beetje olijfolie. Verdeel 16 kleine kloddertjes mayonaise over de koolrabi (een kloddertje voor ieder half ei). Halveer de gepelde eieren en leg ze op de mayonaise. Breng de eieren op smaak met zout en peper en garneer met de tuinkers. Verdeel tot slot de makreel over de schaal en serveer met knapperig brood.
Opmerking
'Boterhammen met mayonaise en ei is een van mijn guilty pleasures, waar je ook vooral niet te veel aan moet veranderen. Deze salade is een combinatie van twee van mijn favorieten. De eerste is citroenige koolrabi (iets dat ik graag op zichzelf in dit boek had gezet, ware het niet dat het maar drie ingrediƫnten bevat), het tweede is eieren met mayonaise. Die twee versterken elkaar enorm, dus ik ben heel tevreden met dit gerecht.' - Ajda Mehmet
Kookboek
Het recept 'Zachtgekookte eieren met citroen-koolrabi en gerookte makreel' is afkomstig uit het kookboek...
Salad Days
Ajda Mehmet
In 'Salad Days' vind je manieren om simpele salades een upgrade te geven. Salades waarin de smaken de kans hebben gehad om aan elkaar te wennen en samen te smelten. Waar je eindeloos van wilt dooreten en waarbij er om het laatste beetje dressing
... lees verder © Good Cook