Chili-kaasomelet
bereiden
Bevat per portie
387 kcal
22 g eiwit
33 g vet
0 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 grote eieren
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 lente-uitjes, heel fijngehakt
- handvol koriander, heel fijngehakt
- 1 theelepel gehakte rode Spaanse peper of 2 flinke snufjes gedroogde chilivlokken
- 50 g geraspte belegen kaas
Bereiden
Klop 2 eieren los met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak de helft van de ui, de koriander en de peper of chilivlokken een paar tellen tot ze een beetje zacht zijn. Schenk de eieren erbij en roer het mengsel tot twee derde is gestold.
Verdeel het ei weer gelijkmatig over de bodem van de pan en strooi de helft van de kaas erover. Bak nog 1 minuut tot de omelet net stevig is en de kaas gesmolten.
Vouw de omelet voorzichtig dubbel met een spatel en schuif hem op een bord. Serveer de omelet warm terwijl de kaas nog vloeibaar is. Maak de andere omelet op dezelfde manier.
Kookboek
Het recept 'Chili-kaasomelet' is afkomstig uit het kookboek...
Gerechten voor twee
diverse auteurs
Samen genieten van een intiem diner, lekkere snacks bij de borrel, slanke maaltijden om allebei gezond te blijven of feestelijke recepten om iets te vieren
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Stepanek Photography | Shutterstock.com