Hartige omeletrol met tomaat en avocado

1 persoon
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • roomboter of ghee voor het bakken
  • ¼ teentje knoflook, geperst
  • 1 tomaat, ontveld en in stukjes
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • 1 handje kiemen naar keuze (bv alfalfa)
  • ½ avocado, in blokjes
  • ½ eetlepel hennepzaad

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kluts in een kommetje het ei met de melk en de kruiden, zout en peper, verhit een klontje roomboter of ghee in een grote koekenpan en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet aan één kant (de bovenkant moet nog half 'nat' zijn) en leg die vervolgens met een grote spatel op een groot bord.

Doe dan de geperste knoflook met de tomaat en het gesnipperde sjalotje in de warme pan en bak dit 1 minuut op. Schep de tomaat, knoflook en het sjalotje op de omelet en rol de omelet op, steek hier schuin een grote satéprikker doorheen, zodat de rol mooi dicht blijft en leg hem 5 minuten op een bakplaat in de oven.

Haal de omelet uit de oven, verwijder de satéprikker en snijd de omelet in stukken van 4 cm, serveer hem met kiemen, avocadoblokjes en hennepzaad.

Variatietip

Ter variatie kun je zongedroogde tomaten en/of verse basilicumblaadjes voor de vulling gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Hartige omeletrol met tomaat en avocado' is afkomstig uit het kookboek...

Superfoodrecepten

In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de

... lees verder

© Unieboek

Omelet tips

Reacties op dit recept

  • Zoë ik heb het gemaakt voor mij en mijn kinderen en het was super lekker heel lekker zelfs. Heb je het zelf bedacht of niet? Mijn kinderen hebben het de hele vakantie gegeten.