Roerei met courgette
bereiden
Bevat per portie
398 kcal
25 g eiwit
30 g vet
4 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie of boter
- 6 grote eieren
- 1 courgette
- 50 g (vegan) geraspte kaas
- bieslook en peterselie
Bereiden
Verwarm 1 eetlepel olijfolie of boter in een (steel)pan op een medium-laag vuur.
Breek de eitjes in de pan en roer ze voortdurend om met een rubberen spatel, op een laag vuur (klop ze niet van tevoren los, want dan worden ze waterig).
Laat ze een paar seconden stollen en roer dan opnieuw om zodat de onderkant niet te hard wordt. Herhaal tot de eitjes half gestold zijn en zet het vuur dan uit.
Kruid met peper en zout, roer nog eens goed om en haal van het vuur.
Gebruik een dunschiller om brede courgettelinten te maken. Verwarm ze eventueel kort in de pan.
Werk af met de kaas, bieslook en peterselie. Je kan de kaas ook toevoegen aan het ei als je het liever daarin wil verwerken.
Variatietip
Vervang de courgette ook eens door tomaat, paprika, spinazie of champignons.
Opmerking
Heb je in een Britse B&B weleens 'echt' roerei geproefd bij het ontbijt? Het is niet zomaar losgeklopt doorbakken ei, maar lekker smeuïg vanbinnen met de volle smaak van echte boter. De truc is om het roerei rustig te laten garen op een laag vuur, er regelmatig in te roeren en het op tijd van het vuur te halen. Lekker bij een sneetje zonnebloempitbrood of zadencrackers.
Kookboek
Het recept 'Roerei met courgette' is afkomstig uit het kookboek...
Low carb on a budget
Julie Van den Kerchove
In 'Low carb on a budget' toont bestsellerauteur Julie Van den Kerchove met 60 snelle low carb-recepten en praktische tips om budgetvriendelijk te koken dat gezond en lekker eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Aan de hand van haar
... lees verder © Uitgeverij Lannoo. Beeld: Heiki Verdurme