Groene shakshuka met gerookte zalm

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 handen spinazie
  • 2 courgettes
  • 2 stengels prei
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 handen harde geitenkaas
  • sap van ½ citroen
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 1 kleine hand pijnboompitten
  • 2 sneetjes gerookte zalm

Bereiden

Snijd alle groent, de sjalot en de knoflook fijn. Bak de courgette, de prei, de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg na 4 minuten ook de spinazie toe en laat die even meebakken. Kruid af met komijn en koriander. Voeg ook al wat zout toe. Zet het vuur uit en voeg een hand verkruimelde geitenkaas, het citroensap en de yoghurt toe.

Mix alles tot een glad mengsel en voeg peper en zout toe naar smaak. Giet het mengsel daarna terug in de pan en maak er 4 kleine gaten in. Breek de eitjes in de gaten. Laat alles 7 à 10 minuten op een laag vuur bakken. Rooster vervolgens de pijnboompitten heel even in een pan. Let op dat ze niet verbranden. Verkruimel de rest van de geitenkaas over je shakshuka en werk af met wat gerookte zalm en pijnboompitten.

Kookboek

Het recept 'Groene shakshuka met gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...

#Happyfood

Laura Joosten

Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn. In #Happyfood bundelt ze haar bevindingen rond voedingspsychologie, emotie-eten en veel meer. Je krijgt een toegankelijke wetenschappelijk uitleg... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Shakshuka recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!