Shakshuka van kwarteleieren met groene asperges en maïs
bereiden
Ingrediënten
- 450 g groene asperges, schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 oranje paprika, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
- 250 g gele cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 blik (400 g) tomatenpulp
- ½ gekonfijte citroen
- 1 maïskolf, kort gekookt en de korrels ervan afgesneden
- 8-10 verse kwarteleieren
- 4 eetlepels dikke yoghurt
- 1 eetlepel zoet (of gerookt) paprikapoeder
- 1 eetlepel sumak
- voor de saus (ajika)
- 2 rode of gele paprika's, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
- 1 gele chilipeper, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- ½ bosje dille, heel grof gesneden
- ½ bosje koriander, heel grof gesneden, houd 2 eetlepels apart voor de garnering
- 1 eetlepel fenegriekzaad, gekneusd in de vijzel
- 1 eetlepel korianderzaad, gekneusd in de vijzel
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Pureer voor de saus de paprika, chilipeper, knoflook, dille, koriander, het fenegriekzaad en korianderzaad in de keukenmachine tot een grove saus (deze saus wordt ook wel ajika genoemd).
Snijd de asperges in dikke plakjes. Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekenpan. Fruit de ui op middelhoog vuur en voeg er na 3 minuten de paprika en de gele cherrytomaatjes aan toe. Schep er de asperges en tomatenpulp door en schenk er, al roerende, de ajika bij. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
Snijd de schil van de gekonfijte citroen heel fijn en roer deze samen met de maïs door het shakshukamengsel. Draai het vuur uit en breek de eieren boven de pan. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de shakshuka 10 minuten tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog zacht zijn. Schenk er de yoghurt op en bestrooi met het paprikapoeder en de sumak. Garneer de shakshuka met de achtergehouden koriander.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Shakshuka van kwarteleieren met groene asperges en maïs' is afkomstig uit het kookboek...
Asperges
Jessica Lek
'Asperges' geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Klassiek gekookt met beenham, ei en notenboter of gegrild op de barbecue. Van romige soep tot hartige aspergequiche, verwerkt in een
... lees verder © Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen