Chocoladefondue van pure chocolade

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 plakjes cake
  • 250 g aardbeien
  • 250 g gekoelde ananasstukjes
  • 300 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereiden

Snijd de cake in blokjes en leg ze in een schaaltje. Was de aardbeien voorzichtig, laat de aardbeien en ananas op keukenpapier uitlekken en doe ze over in schaaltjes.

Breek de chocolade boven een pan met een dikke bodem in stukjes. Voeg de room toe en laat het geheel op zacht vuur al roerende smelten tot een mooie chocoladesaus.

Zet de pan op een rechaud. Steek een stukje cake of fruit aan een fonduevork en wentel het door de chocoladesaus.

Extra benodigd

Rechaud

Kookboek

Het recept 'Chocoladefondue van pure chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Aan tafel

diverse auteurs

Samen fonduen op z'n Zwitsers of Japans, grillen met vlees of juist vegetarisch, Spaans gourmetten... Dit kookboekje geeft allerlei recepten en tips om met... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Chocoladefondue recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!