Pittige kaasfondue
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 ml witte droge wijn
- 100 g MonChou
- 150 g blauwschimmelkaas (roquefort. gorgonzola, Danish blue)
- 350 g geraspte jong belegen Goudse kaas
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels jenever
- voor in de fondue
- stokbrood of ciabatta
- maïsbrood (geroosterd)
- broccoli (beetgaar)
- blaadjes rauwe witlof
- stukjes peer
Bereiden
Verhit in de fonduepan de wijn tot deze tegen de kook aan is. Draai het vuur laag, voeg de kaas toe en laat hem al roerende smelten. Het mengsel mag niet koken.
Roer de maïzena met de jenever tot een papje en schenk dit al roerende bij de gesmolten kaas. Breng de fondue op smaak met peper.
Geef er stokbrood of ciabatta, geroosterd maïsbrood, beetgare broccoli, blaadjes rauwe witlof en stukjes peer bij.
Extra benodigd
Fonduepan
Kookboek
Het recept 'Pittige kaasfondue' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Aan tafel
diverse auteurs
Samen fonduen op z'n Zwitsers of Japans, grillen met vlees of juist vegetarisch, Spaans gourmetten... Dit kookboekje geeft allerlei recepten en tips om met... lees verder
© Inmerc