Andijvie met crème fraîche
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 krop andijvie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels kappertjes
- 125 ml crème fraîche
Bereiden
Verwijder de grote buitenste bladeren van de krop andijvie. Snijd de onderkant van de krop, maak de bladeren los van het hart en was al het zand weg.
Verhit de olie in een hapjespan, voeg de knoflook toe en roer het andijvieblad erdoor. Schep de andijvie op matig hoog vuur regelmatig om tot het blad geslonken en goudgeel is. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Draai het vuur laag en roer de kappertjes en crème fraîche erdoor. Stoof de andijvie nog enkele minuten tot de groente beetgaar is.
Persoonlijke noot
'Andijvie is er het hele jaar door. Maar als je zo'n krop ziet liggen, denk je vooral aan winterse pot als stamppot rauwe andijvie of andijvie à la crème. Van huis uit is andijvie eigenlijk een echte zomergroente, en omdat de zomerse struikjes ook het meest mals zijn, bedacht ik een frisse à la crème-variant voor warme dagen. Ik gebruik trouwens alleen het hart van de struik, dus de zachte lichtgele bladeren.' - Yolanda van der Jagt
Kookboek
Het recept 'Andijvie met crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschrift voor elke dag
Yolanda van der Jagt
In 'Kookschrift voor elke dag' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier recepten die je in een handomdraai op tafel zet: een maaltijdsalade... lees verder
© Mo'Media