Stamppot rauwe andijvie met mosterdkarbonaadjes
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 4 hals- of schouderkarbonaadjes
- mosterd
- 1 kg (of meer) kruimige aardappelen
- roomboter
- 100 g mager spek, in blokjes
- 300 ml melk
- ½ à 1 krop andijvie, in dunne reepjes
Bereiden
Smeer de karbonaadjes in met mosterd.
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Bak de spekjes zachtjes knapperig in een eetlepel boter.
Grill of bak tegen de tijd dat de aardappelen gaar dreigen te worden de karbonaadjes; bestrooi ze met zout. Vijf minuten per kant is genoeg.
Verhit de melk; koken hoeft niet.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng er zo veel melk door dat het een niet te vloeibare puree wordt. Voeg de spekjes en nog een eetlepel of twee boter toe en spatel er dan zoveel andijvie door als lukt. De hitte van de puree maakt de groente slap.
Breng de stamppot op smaak met peper en eet met de karbonaadjes. Nee, jus is niet nodig.
Kookboek
Het recept 'Stamppot rauwe andijvie met mosterdkarbonaadjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kleyns columns
Onno Kleyn
Eindelijk gebundeld: Onno Kleyns succesvolle rubrieken uit 'de Volkskrant'! Volkskrantlezers vragen er al tijden om: een bundeling van de Volkskeukencolumns van... lees verder
© Het Spectrum