Andijviestamppot met gehaktballetjes

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 16 waarderingen

Bevat per portie

760 kcal
36 g eiwit
36 g vet
74 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 g rundergehakt
  • 1 beschuit, verkruimeld
  • 1 klein ei
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 750 g aardappelen, in stukken
  • 75 g ontbijtspek, in stukjes
  • 15 g boter
  • 75 ml melk
  • 300 g andijvie, fijngesneden

Bereiden

Vermeng het gehakt met de beschuit, het ei, de mosterd, zout en peper. Vorm er kleine balletjes van. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Bak in een droge koekenpan het spek in ca. 3 minuten bruin en knapperig. Schep het uit de pan. Verhit in dezelfde pan de boter en bak de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar.

Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door, dat er een stevige puree ontstaat. Meng de andijvie en het spek door de puree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Verdeel de gehaktballetjes over het gerecht. Voeg aan het bakvet 100 ml water toe. Breng het aan de kook en roer de aanbaksels los. Schenk de jus in een juskom.

Het recept 'Andijviestamppot met gehaktballetjes' wordt je aangeboden door . Beeld: Fanfo | Shutterstock.com

Andijvie tips