Artisjokharten met doperwten en nieuwe aardappeltjes
bereiden
Ingrediënten
- 16 artisjokharten uit een pot of blik, gehalveerd
- 8 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 witte ui, fijngehakt
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 500 g kleine nieuwe aardappeltjes, geschild
- 400 g doperwten (vers of diepvries)
- 15 g dille, fijngehakt plus extra om te bestrooien
- het sap van 1 citroen
- zachte geitenkaas, om te serveren (desgewenst)
- brood, om te serveren
Bereiden
Laat de artisjokken goed uitlekken.
Verhit de olie zachtjes in een grote pan met dikke bodem en smoor de ui en bosui 10 minuten in de olie. Zorg dat ze niet verkleuren. Doe de aardappels erbij en smoor met deksel op de pan 15 minuten of tot de aardappeltjes net aan gaar zijn. Voeg artisjokharten, doperwten en dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdun het citroensap met 1 eetlepel water. Giet over de groente en kook zachtjes nog 5 minuten door. Schep voorzichtig een keer om. Controleer of de aardappels gaar zijn.
Bestrooi vlak voor het serveren met een beetje dille en eventueel wat geitenkaas. Serveer met stukken brood.
Het recept 'Artisjokharten met doperwten en nieuwe aardappeltjes' is afkomstig uit het kookboek Zomers koken met Yvon van Yvon Jaspers.
© Carrera Culinair.