Artisjokken op Romeinse wijze
- 4 personen
- 55 min
- waardering 8
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 8 artisjokken
- citroensap
- 10 blaadjes munt, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 10 eetlepels extra vergine olijfolie
Voorbereiden
Snijd de uiteinden van de artisjokken en haal de buitenste harde bladeren weg. Laat ze een uurtje marineren in een schaaltje met een beetje water en citroensap.
Bereiden
Meng de helft van de munt en de knoflook met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep dit mengsel over de artisjokken.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en zet de artisjokken hier voorzichtig in. Breng op smaak met peper en zout en schenk er een glas warm water bij. Laat de artisjokken met het deksel op de pan op middelmatig vuur gaar worden (tot het vocht op de bodem van de pan is opgedroogd).
Bak ze dan nog heel even en leg ze op een grote schaal. Garneer met de rest van de fijngehakte munt.
Kookboek
Het recept 'Artisjokken op Romeinse wijze' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Italiaanse kookboek
diverse auteurs
Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, panna cotta, cantuccini... de Italiaanse keuken verveelt nooit! In 'Het grote Italiaanse kookboek' vind je... lees verder
© Uitgeverij Becht