Artisjokkensoep
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote artisjokken, van stelen ontdaan
- 150 g lente-uitjes of witte ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 50 g boter
- het groen van 6 lente-uitjes
- 60 g brood, in grove stukken
- 2 eetlepels ciderazijn
- 3 takjes tijm
- 500 ml groentebouillon of kippenbouillon
Bereiden
Stoom of kook de artisjokken in 5-10 cm kokend water tot een mes soepel in de bodem van elke artisjok gaat. Laat de artisjokken afkoelen en haal alle blaadjes eraf. Schraap met een lepel de onderkant van elk blad af en houd dat achter. Verwijder het hooi op de bodems en spoel het hart van de artisjokken schoon. Snijd elk artisjokhart in vieren.
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten met wat boter in een kleine pan. Voeg de artisjokharten, het achtergehouden schraapsel van de blaadjes, het groen van de lente-uitjes, het brood, de azijn, 1 theelepel zout, de tijmtakjes en de bouillon toe en laat 30 minuten sudderen.
Verwijder de tijmtakjes. Pureer de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is, doe er dan geleidelijk een beetje water of melk bij.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Artisjokkensoep' is afkomstig uit het kookboek...
True food
Carrie Solomon
Koken met respect voor de seizoenen en met lokale ingrediënten is niet alleen smaakvoller, je doet er ook de natuur een plezier mee. Lokale seizoensproducten
... lees verder © Uitgeverij Lannoo