Koude artisjokkensoep
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g gekookte artisjokbodems
- 250 g magere yoghurt van 0 %
- sap van ½ citroen
- 600 ml vetarme groente- of gevogeltebouillon
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 2 lente-uitjes, heel fijn gesnipperd
- 1 kleine rode paprika, in dobbelsteentjes gesneden
- 1 klein bosje dille, fijngehakt
Voorbereiden
Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze in dobbelsteentjes. Meng ze met de yoghurt, het citroensap en de bouillon. Kruid met komijn, peper en zout. Zet 2 uur in de koelkast.
Bereiden
Meng de lente-uitjes met de paprikablokjes en de dille. Kruid lichtjes met peper en zout.
Haal de soep uit de koelkast. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed.
Verdeel de soep over vier kommetjes, strooi er het paprikamengsel over en serveer goed koud.
Kookboek
Het recept 'Koude artisjokkensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Feestelijk slank
Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren
Lukt het om een viergangenmenu te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit boek kiest. Lente... lees verder
© Standaard Uitgeverij