Asperges met ham en ei
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 kg asperges, geschild en houtachtige uiteinden verwijderd
- 6 eieren, hardgekookt, in stukken
- 100 g boter
- sap van ½ citroen
- 2-3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
- nootmuskaat
- 200 g gekookte ham, in plakjes
Bereiden
Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de asperges gedurende 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuten in het water staan. Laat de asperges vervolgens uitlekken in een vergiet.
Wrijf de eieren met de bolle kant van een lepel door een grove zeef.
Smelt de boter in een pan en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Leg de asperges naast elkaar in een schaal, leg de kopjes allemaal aan één kant en schenk er een beetje botersaus over. Bestrooi het geheel met eikruim en peterselie en breng op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat.
Drapeer de plakjes ham over de onderkant van de asperges en serveer de rest van de botersaus er apart bij.
Variatietip
Maak asperges een tikje Italiaans door ze in schuine stukken te snijden en 5 minuten te roerbakken. Voeg in de laatste minuut 200 g parmaham (in reepjes gesneden) en 2 eetlepels gedroogde tomaat in olie (in kleine stukjes) toe.
Kookboek
Het recept 'Asperges met ham en ei' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijk Hollands
Thea Spierings
'Heerlijk Hollands' laat je opnieuw kennismaken met heerlijke producten en recepten van Hollandse bodem. Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse... lees verder
© Caplan Books