Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 eetlepels koksroom
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 3 eetlepels bouillon
  • 14 asperges, beetgaar gekookt
  • 200 g verse zalm, in dunne plakjes
  • ½ bosje bieslook, fijngesneden

Bereiden

Kook voor de saus de room, wijn en bouillon in een pannetje tot de helft in. Snijd 2 asperges in kleine stukken en voeg ze bij de ingekookte saus. Maak de saus met de staafmixer fijn en breng op smaak met zout.

Verdeel de asperges over vier borden. Leg de plakken zalm over de onderste helft van de asperges. Zet dit even onder de grill, zodat de zalm warm wordt, maar van binnen rosé blijft. Schep er wat saus naast en garneer met bieslook.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Asperges

Thea Spierings

Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Asperges recept tips

Reacties op dit recept

  • sylvieHeel lekker alleen de hoeveelheid van de saus is wel miniem. Ik heb alles vermenigvuldigd met 3. Maar zeker een aanrader.

    reageren

  • EllyHeerlijk gerecht. Maar de saus was te weinig moet zeker meer!!

    reageren

  • KookmanAardig recept, hoeveelheden voor saus kloppen helemaal niet, heb veel grotere hoeveelheden gebruikt. Liever wat te ruim dan niet meer dan een kloddertje...

    reageren