Geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kg rauwe bieten
- 1 bol knoflook
- 5 blaadjes salie
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel balsamicoazijn
- 80 g zachte geitenkaas
- 1 handje rucola
- handje broccolikers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Doe ze in een braadslee. Snijd de knoflook ongepeld overdwars doormidden. Snijd of scheur de salieblaadjes in reepjes en schep met de knoflook door de bieten. Doe er de olijfolie bij. Zorg dat de bieten en de knoflook aan alle kanten bedekt zijn met een dun laagje olie. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de bieten ongeveer 15 minuten marineren.
Zet de braadslee in de oven en rooster de bieten in ongeveer 35 minuten gaar. Haal de schaal uit de oven, besprenkel met de balsamicoazijn en verbrokkel de geitenkaas erboven. Zet de schaal nog 5 minuten onder de grill. Garneer de bieten met een handje rucola en (zelfgekweekte) broccolikers. Serveer met een groene salade en met krieltjes met lamsoor.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Natuurlijk! Elke dag écht eten
Anne Marie Reuzenaar
In 'Natuurlijk! Elke dag écht eten' vertelt Anne Marie Reuzenaar je alles over de zin en onzin van voedselhypes. Met ruim 120 recepten voor voeding die vers, puur... lees verder
© Kosmos UitgeversBieten tips
Reacties op dit recept
- Ingeborg Een redelijk bekend gerecht maar wel lekker! Je kunt ook als je niet van salie houdt, wat takjes verse tijm toevoegen.
- Dirkje De combinatie bietjes en geitenkaas blijft heerlijk. De oventijd is misschien wat kort. In mijn geval was het nog erg rauw en hard. Geen salie toegevoegd, tijm was een goed alternatief geweest, daar heb ik helaas niet aan gedacht.
- Jet Is erg lekker, maar tijd van bietjes klopt niet, te kort.