Gegratineerde bieten met geitenkaas
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
60 kcal
6 g eiwit
12 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 g gekookte bietjes, in kleine blokjes
- 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld
Bereiden
Roer in een kleine magnetronschaal de azijn en olie door elkaar en schep de bietblokjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de geitenkaas over de bietjes. Verwarm de bietjes afgedekt ca. 5 minuten op vol vermogen in de magnetron en laat de kaas iets smelten.
Het recept 'Gegratineerde bieten met geitenkaas' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: marcin jucha | Shutterstock.com
Bieten tips
Reacties op dit recept
- marian Goed recept om bietjes iets smakelijker te maken. Vooral de combinatie met geitenkaas is erg lekker.
- Ilona Bieten met balsamico en geitenkaas is een klassieke smaakcombinatie. Ik gebruik voor dit recept geen magnetron, maar schuif de bieten even in de oven.
- Lisanne Lijkt me ook heel lekker!! Ga het maandag proberen maar ook in de oven. Geen fan van magnetron?
- Jenny Wat eet je hier dan nog bij: aardappels of pasta?
- Henk Ilona, op welke temperatuur en hoe lang moeten de bietjes dan in de oven, ik gebruik de magnetron ook liever niet, groetjes
-
Ria
Ik gebruik rauwe rode bieten, doe ze 15 min in de oven op 150 graden, dan heb je nog een bite. Gebruik geen magnetron.
- Ria Rasp ze wel natuurlijk.
- Henk Dank je wel Ria, ik ga het zeker uitproberen, lijkt me heerlijk. Weer eens wat anders dan bietjes met gesnipperd uitje, klontje boter, azijn en een klein beetje suiker. Is niets mis mee en we zijn er dol op, maar dit recept lijkt me ook heerlijk.
- Hein Wat je erbij eet? Bijvoorbeeld: gebakken vis met aardappelpuree, dus geen jus o.i.d.