Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 300 g sour cream
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 4 eetlepels gehakt bieslook
- 1 grote of 2 kleine bloemkolen
- 150 g blauwe kaas, bijv. roquefort
- 3 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd
- ca. 200 g gerookte kalkoenborst of ham
Bereiden
Meng de sour cream, mosterd en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bloemkool in roosjes. Breng licht gezouten water aan de kook, leg de bloemkoolroosjes erin en kook ze in een afgedekte pan beetgaar. Giet het kookvocht af.
Leg de bloemkool op een schaal. Sprenkel de dressing erover, strooi er verkruimelde kaas, zonnebloempitten en wat extra bieslook over. Serveer de salade (lauw of koud) met kalkoenborst.
Kookboek
Het recept 'Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen' is afkomstig uit het kookboek...
Meer dan 80 spannende salades
Caroline Hofberg
Geniet in de lente en zomer van heerlijke salades met nieuwe aardappels, asperges en verse vruchten. Rode bieten, pastinaken, knolselderij en niet te ver... lees verder
© Kosmos uitgevers