Bloemkoolrijst met steak en eieren
bereiden
Bevat per portie
590 kcal
39 g eiwit
45 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- voor de steak
- 1 eetlepel ghee of boter
- 225 g steak
- roze Himalayazout
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel sojasaus (of coconut aminos, natuurvoedingswinkel)
- voor de bloemkoolrijst
- 2 eetlepels ghee of boter
- 2 grote eieren
- 1 grote komkommer, geschild, in julienne
- 1 eetlepel sojasaus
- 100 g bloemkoolrijst
- roze Himalayazout
- versgemalen zwarte peper
Bereiden
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier. Bestrooi hem aan beide kanten met wat roze Himalayazout en peper. Laat de ghee of boter smelten in de koekenpan en leg de steak in de pan.
Schroei de steak in ongeveer 3 minuten per kant dicht voor licht doorbakken. Leg de steak op een snijplank en laat hem minstens 5 minuten rusten. Snijd het vlees dwars op de draad in plakjes en verdeel deze over twee kommen.
Verhit 1 eetlepel ghee of 15 g boter in een andere grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Breek de eieren boven de hete ghee en bak ze 2-3 minuten tot je spiegeleieren met gestolde eiwitten en zachte dooiers hebt. Laat ze voorzichtig op een bord glijden.
Laat intussen in een kleine kom de komkommerjulienne marineren in de sojasaus.
Veeg de koekenpan waarin je de eieren hebt gebakken schoon en verhit hierin de resterende eetlepel ghee of de boter op matig tot hoog vuur. Schep hierin de bloemkoolrijst ongeveer 5 minuten om met wat roze Himalayazout en peper. Draai het vuur op het laatst even wat hoger om de korrels een beetje knapperig te bakken.
Kookboek
Het recept 'Bloemkoolrijst met steak en eieren' is afkomstig uit het kookboek...
Keto in 5
Jen Fisch
'Keto in 5' bevat maar liefst 130 recepten die in een handomdraai op tafel staan. En het unieke eraan is: elk gerecht bestaat uit slechts vijf makkelijk te verkrijgen ingrediënten. Met 'Keto in 5' kun je eindeloos variëren én je aan je nieuwe levensstijl houden
... lees verder © Spectrum