Gegratineerde bloemkool en broccoli

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 500 g broccoliroosjes
  • 30 g boter
  • 2 eieren
  • 250 ml vloeibare room
  • 40 g amandelpoeder
  • 50 g geraspte emmentaler

Bereiden

Dompel de bloemkoolroosjes en broccoliroosjes in gezouten, kokend water, laat 10 minuten garen en giet voorzichtig af.

Verwarm de oven voor op 210 °C (thermostaatstand 7).

Beboter een ovenschaal en schik de groenten erin.

Breek de eieren in een kommetje en klop los met de room en het amandelpoeder. Kruid met peper en zout. Giet het geheel in de schaal, bestrooi met geraspte emmentaler en zet 15 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Gegratineerde bloemkool en broccoli' is afkomstig uit het kookboek...

De grote Larousse voor de thuiskok

diverse auteurs

Boeuf bourguignon of pizza Quattro Stagioni? Spaghetti carbonara of pakketjes rode poon? Ben je een fan van aperitiefjes met lekkere hapjes, dagelijks de kok... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • HansZo simpel om te maken, maar zo lekker! Ik kook de bloemkoolroosjes iets langer voor dan de broccoliroosjes, maar verder volg ik het recept 'op de letter'.

    reageren