Gegratineerde bloemkool met Comté

4 personen
bereiden

waardering 8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 mooie bloemkool
  • 4 eieren
  • 200 ml magere melk
  • 2 mespunten gemalen nootmuskaat
  • 2 uien, in ringen
  • 3 eetlepels geraspte Comté (of Beaufort)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.

Klop intussen de eieren met de melk tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de nootmuskaat erbij.

Verdeel de uienringen over de bodem van een gratineerschaal en leg daarop de bloemkoolroosjes. Strooi zout en peper erover. Schenk het beslag erover en bedek alles met de geraspte kaas.

Bak de schotel 10 tot 15 minuten in de oven. Serveer deze gratin warm.

Kookboek

Het recept 'Gegratineerde bloemkool met Comté' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker slank

Een ideaal boek voor iedereen die niet (meer) wil diëten maar wel van lekker en gezond eten houdt. Met 150 heerlijke en gemakkelijk te maken recepten voor elke dag

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Bloemkool tips