Gesmoorde bloemkool met groene olijven

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,3
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie, om in te bakken
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 100 g groene olijven

Bereiden

Verhit de olie op matig vuur in een grote pan of koekenpan met deksel. Doe de ui en bloemkool in de pan, doe het deksel erop en laat 15-20 minuten zachtjes stoven. Schud af en toe even om. Onder het deksel ontstaat stoom die de bloemkool vochtig houdt en gaart, maar controleer regelmatig of het gerecht niet aanbakt en voeg zo nodig wat water toe.

Voeg de olijven toe en laat nog 10 minuten stoven. Neem het deksel van de pan, zet het vuur hoog zodat eventueel resterend vocht kan verdampen en bruin de bloemkool nog een beetje voor het opdienen.

Kookboek

Het recept 'Gesmoorde bloemkool met groene olijven' is afkomstig uit het kookboek...

Rosa's Italiaanse keuken

Rosa Mitchell

'Rosa's Italiaanse keuken' biedt recepten om alles zelf en vers te maken: van gemarineerde olijven tot salami, van ingemaakte artisjokken tot goedgevulde soepen... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!