Groenten met een saus van bloemkoolpuree
bereiden
Ingrediënten
- ½ bloemkool
- olijfolie
- 1 venkel
- 2 preistengels
- 2 wortelen
- 200 ml room
- 50 g gruyère
- 20 g parmezaan
Bereiden
Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout.
Snijd de venkel, de prei en de wortelen in grote stukken. Kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie.
Giet het water af van de bloemkool, voeg 100 ml room en 40 gram gruyère toe en pureer.
Giet de andere groenten af en schep ze in een ovenschaal. Meng 100 ml room met de parmezaan, kruid met peper en giet de room over de groenten.
Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi de rest van de gruyère erover.
Bak de groenteschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Groenten met een saus van bloemkoolpuree' is afkomstig uit het kookboek...
Puur & lichter
Pascale Naessens
Wil je afvallen en lukt het maar niet, dan is dit boek zeker iets voor jou. Na de korte en duidelijk onderbouwde inleiding door William Cortvriendt kun je de theorie meteen omzetten in de praktijk met de heerlijke recepten van Pascale Naessens
... lees verder © Uitgeverij Lannoo