Hele bloemkool uit de oven met parelgort en granaatappel
bereiden
Ingrediënten
- 300 g parelgort, afgespoeld
- 700 ml groentebouillon
- 5 cm gember, geschild en geraspt
- 1 grote bloemkool of 4 kleintjes
- 2 volle theelepels ras el hanout
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g spinazie, fijngesneden
- sap van ½ citroen
- opdienen met
- pitjes uit 1 granaatappel
- 40 g geroosterde amandelen
- 25 g verse koriander, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer de parelgort, bouillon en gember in een braadslede door elkaar. Trek de bladeren van de bloemkool als je een grote gebruikt, snijd ze in grove stukken en roer ze door het parelgortmengsel.
Wrijf de bloemkool rondom in met de ras el hanout, 1 theelepel zeezout, de knoflook en 1 eetlepel van de olijfolie en zet hem op de parelgort. Dek de braadslede strak af met aluminiumfolie en zet het geheel 1 uur in de oven.
Haal de bloemkool uit de braadslede en roer de spinazie, het citroensap en de overgebleven eetlepel olijfolie door de gort. Voeg indien nodig nog wat extra zout en citroensap toe. Zet de bloemkool weer terug in de braadslede en bestrooi alles met de granaatappelpitjes, amandelen en koriander. Dien heet op.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Opmerking
'Dit is een echte blikvanger die je kunt maken met een grote bloemkool of vier kleintjes. De smaak van de specerijen trekt in de parelgort, waardoor je een harmonieus eenpansgerecht krijgt.' - Rukmini Iyer
Kookboek
Het recept 'Hele bloemkool uit de oven met parelgort en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...
De groene bakplaat
Rukmini Iyer
In 'De groene bakplaat' staan 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee je eenvoudig de lekkerste veganistische en vegetarische ovengerechten kunt bereiden. Denk aan curry van geroosterde wortel en bonen, shakshuka uit de oven of gevulde
... lees verder © Uitgeverij Becht