Samosa's met bloemkool

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • ½ bosje peterselie, fijngeknipt
  • 8 vellen filodeeg (vriezer) of 4 grote vellen van de Turkse winkel
  • olijfolie
  • 1 camembert, in een houten doosje

Bereiden

Leg de hele bloemkool (zonder bladeren) in een stoofpan en voeg zoveel water toe dat het geheel 4 cm onder staat. Doe het deksel erop en kook de bloemkool in 10 minuten gaar (of gebruik de magnetron en laat de bloemkool in een magnetronschaal met 130 ml water in 6 minuten gaar worden). De bloemkool mag niet te zacht worden. Haal de bloemkoolroosjes los.

Pel en snipper de ui en knoflook. Klop 1 ei los met de peterselie. Roer de bloemkool, ui en knoflook erdoor en zet apart.

Snijd de 8 filodeegvellen in 2 repen of de 4 grote vellen in 4 repen. Bestrijk met olijfolie.

Leg linksonder de bloemkoolvulling en vouw de hoek rechtsonder erover, zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw het driehoekje naar boven en dan naar rechts en ga zo verder tot de hele reep deeg in het driehoekje verwerkt zit.

Klop de overgebleven 2 eieren los in een kom en bestrijk beide kanten van de samosa's ermee.

Leg de camembert in zijn houten doosje (plastic verwijderen) op een met bakpapier beklede bakplaat en schik de samosa's eromheen. Bak alles 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Samosa's met bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Bloemkool

Met de recepten in dit boek zet je in no-time heerlijke en originele hapjes met bloemkool op tafel. Van bloemkoolpizza en tabouleh van bloemkool tot bloemkoolburgers en bloemkoolmuffins. De gerechtjes in dit boek zijn allemaal heel feestelijk en

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Bloemkool tips