Kruidige boerenkool (gulai boerenkool)
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
- 2 cm laos (galanga), geschild en in kleine stukjes
- 800 ml dunne kokosmelk
- 200 g boerenkool, nerven verwijderd, kleingesneden
- 2 theelepels suiker
- voor de bumbu
- 2 banaansjalotten, gepeld
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 theelepel ketumbar (gemalen koriander)
- ½ theelepel kunjit (gemalen geelwortel)
- 1 kemirinoot
- 2 rode lombok (Spaanse peper), in stukken
Bereiden
Maal de ingrediënten voor de bumbu in de keukenmachine of vijzel tot een pasta.
Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu met de sereh en laos al omscheppend aan, tot het gaat geuren en kleuren.
Voeg de kokosmelk toe en roer door, breng aan de kook. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 2-3 minuten koken.
Breng op smaak met 1 theelepel zout en de suiker.
Extra benodigd
Keukenmachine of vijzel
Opmerking
Een gulai is een kruidige curry. Minder bekend maar erg lekker is deze versie van boerenkool.
Kookboek
Het recept 'Kruidige boerenkool (gulai boerenkool)' is afkomstig uit het kookboek...
Vega Blauw
Joke Boon
'Vega Blauw' bevat 70 vegetarische en vegan recepten voor de allermooiste en allerlekkerste gerechten van de gehele Indonesische archipel. Joke Boon bewerkte de recepturen van de koks van Restaurant Blauw tot recepten die iedereen thuis kan maken
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Simone van den Berg