Broccoli aglio olio
bereiden
Bevat per portie
61 kcal
7 g eiwit
1 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600 g broccoli, in roosjes (en de stelen geschild en in lucifers)
- olijfolie
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 1 eetlepel Thaise vissaus
Bereiden
Breng een pan met water aan de kook en voeg zout toe. Blancheer de broccoli 2 minuten. Laat de groente uitlekken in een vergiet.
Verwarm een royale scheut olijfolie in een wok op matig vuur. Voeg de knoflook en chilipeper toe en draai onmiddellijk het vuur laag. Laat de knoflook en chilipeper zachtjes een minuut of 5 garen. Het is de bedoeling dat de knoflook nauwelijks kleurt, maar wel zacht en mild wordt.
Draai het vuur onder de wok weer hoog en voeg de geblancheerde broccoli toe. Roerbak de broccoli 2-3 minuten en sprenkel er op het laatst de vissaus over.
Opmerking
Broccoli kun je op vele manier bereiden, maar ik geloof dat dit toch echt mijn lievelingsmanier is: eventjes blancheren en daarna in de wok met een heleboel knoflook en chilipeper. Pittig, geurig en intens hartig door de toevoeging van een scheutje Thaise vissaus.
Kookboek
Het recept 'Broccoli aglio olio' is afkomstig uit het kookboek...
Koolhydraatarme bijbel
Janneke Vreugdenhil
'Koolhydraatarme bijbel' is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame
... lees verder © Carrera culinair. Beeld: René Mesman