Broccoli couscous met ceviche van zalm
bereiden
Ingrediënten
- 2 verse zalmfilets
- sap van 1½ limoen
- 2 stronken broccoli (ca. 450 g per stuk)
- 1 bos peterselie, fijngehakt
- rasp + sap van 2 citroenen
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels pistachenoten, grof gehakt
- 1 avocado, in plakjes
Bereiden
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg die in een diep bord. Bestrooi met wat zout en knijp er vervolgens de limoenen boven uit. Laat de zalm 10 tot 30 minuten garen in het limoensap. Het visvlees zal iets lichter van kleur worden.
Vermaal intussen de broccoli kort in een keukenmachine, tot je fijne korrels met de structuur van couscous hebt. Doe de broccoli in een grote kom en meng er de peterselie, citroensap en -rasp, olijfolie en pistachenoten door. Breng op smaak met flink peper en zout.
Verdeel de broccolicouscous over 4 kommen en leg er de plakken zalm en avocado op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
'Dat je van bloemkool een soort couscous kunt maken, wist je misschien al. Maar stiekem vind ik couscous van fijngemalen broccoli nog vele malen lekkerder. Je moet de groente vooral stevig op smaak brengen met citroensap, olijfolie en peper en zout. En vergeet ook de verse kruiden niet: hoe meer, hoe beter. Hier gebruik ik peterselie, maar basilicum, munt of dille doen het ook heel goed. Ik serveer de broccolicouscous hier met frisse ceviche van zalm, die je snel 'gaart' in citrussap. Er komt geen fornuis aan te pas en lékker dat het is!' – Denise Kortlever
Kookboek
Het recept 'Broccoli couscous met ceviche van zalm' is afkomstig uit het kookboek...
All-day bowls
Denise Kortlever
Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in 'All-day bowls' is het de hele dag genieten! Het boek is geïnspireerd op de heerlijke recepten in een kom
... lees verder © Unieboek Het SpectrumBroccoli tips
Reacties op dit recept
- Ria Lijkt mij ook super lekker, maak regelmatig couscous van bloemkool, dit ga ik zeker proberen, heb toevallig broccoli in de groentela liggen.