Broccoli met garnalen
bereiden
Bevat per portie
400 kcal
Ingrediënten
- 1 biologische sinaasappel
- 200 g gepelde garnalen
- 2 eetlepels citroensap
- 700 g verse broccoli, in roosjes en de stronk kleingesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 125 ml droge witte wijn
- versgeraspte nootmuskaat
Bereiden
Spoel de sinaasappel heet af en rasp of schil de helft van de schil in dunne reepjes. Zet de schilletjes of rasp afgedekt weg. Pers de sinaasappel uit.
Meng de garnalen met het citroen- en sinaasappelsap, dek af en laat even marineren.
Breng intussen in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Kook de stronk en roosjes broccoli 1 minuut in het kokende water. Giet door een zeef af, spoel koud na en laat de broccoli goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een wok. Roerbak de broccoli daarin 1 minuut op hoog vuur. Strooi er zout en ruim peper over, voeg de witte wijn toe en laat alles op halfhoog tot laag vuur 1 tot 2 minuten verder gaar koken.
Voeg de garnalen plus marinade toe, bestrooi met sinaasappelrasp, laat alles nog 1 minuut stoven en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Kookboek
Het recept 'Broccoli met garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Basic cooking 2
Sabine Sälzer & Sebastian Dickhaut
Hoe maak je een goede piccalilly? Welk nagerecht zet je je gasten voor? Wat is ook alweer gratineren? Waar haal je goede vis? 'Basic cooking 2' is precies wat... lees verder
© The House of BooksBroccoli tips
Reacties op dit recept
- monique Is een lekker receptje, een klein teentje look er bij en een beetje pittiger naar smaak, maakt het af.
- Jelle We hebben het geprobeerd, de uitslag was wisselend de een proefde te veel sinnasappel, de ander weer wat anders, maar de kok vond het heerlijk. En misschien de volgende keer een teentje knoflook erbij om de smaak op te vijzelen.