Broccoli in porcinisaus
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 30 g eekhoorntjesbrood (gedroogde porcini)
- 400 g broccoli, in roosjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 200 g oesterzwammen, grof gehakt
- 200 g cantharellen, grof gehakt
- 200 champignons, in vieren
- 100 ml marsala (of andere zoete wijn)
- 100 ml groentebouillon
- 100 ml crème fraîche
- 1 eetlepel fijne mosterd
Voorbereiden
Leg het eekhoorntjesbrood in een schaal en giet er net zoveel warm water bij zodat ze net onderstaan. Laat ca. 20 minuten weken. Laat uitlekken in een zeef en vang het weekvocht op. Snijd de porcini in stukken.
Bereiden
Kook of stoom de broccoli beetgaar, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de oesterzwammen, cantharellen, champignons en het eekhoorntjesbrood toe en bak al omscheppend 1 minuut.
Giet de marsala en de bouillon bij de paddenstoelen en laat inkoken tot ongeveer de helft. Voeg vervolgens de crème fraîche, mosterd en het gezeefde weekvocht toe en laat nog 1-2 minuten zachtjes doorkoken.
Schep vlak voor het opdienen de broccoli door de saus en warm nog even goed door. Lekker met rijst.
Kookboek
Het recept 'Broccoli in porcinisaus' is afkomstig uit het kookboek...
Paddenstoelen
Thea Spierings
'Paddenstoelen' onthult de ware magie van champignons, portobello's, shiitakes, oester-zwammen, cantharellen, porcini, morieljes en truffels in 80 gevarieerde... lees verder
© Caplan Books