Broccoli soufflé met ricotta en Parmezaanse kaas
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Bijgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g broccoli, in roosjes
- 150 g ricotta
- 50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 1 koffielepel dille
- geraspte schil van 1 citroen
- 3 eieren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes niet langer dan 3 minuten. Giet ze af.
Mix de broccoli met de ricotta en de Parmezaanse kaas. Kruid met dille, citroenschil, peper en zout.
Splits de eieren. Meng de eierdooiers met de broccoli en klop de eiwitten schuimig.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het broccolimengsel en schep alles in een ingevette ovenschotel of in 4 individuele ramequins.
Bak de soufflé 20 tot 25 minuten in de oven.
Kookboek
Het recept 'Broccoli soufflé met ricotta en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Donderdag veggiedag kookboek
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
In het 'Donderdag veggiedag kookboek' krijg je volop ideetjes om één dag per week, bijvoorbeeld op donderdag, vegetarische gerechten te bereiden... lees verder
© Standaard Uitgeverij