Italiaanse broccoli stamppot
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1¼ kg kruimige aardappelen
- 750 g broccoli
- 200 ml melk
- 3 eetlepels rode pesto (of tapenade van zwarte olijven en tomaat)
- 200 g kerstomaten, in vieren
- 150 g rauwe ham, in brede repen
Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen.
Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar. Verwarm de melk, maar laat niet koken.
Pureer de aardappelen met een stamper of pureeknijper. Stamp de broccoli er grof door. Meng de pesto en zoveel warme melk door de stamppot dat deze smeuïg is.
Schep de tomaat erdoor en breng de stamppot op smaak met weinig zout en flink peper. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de hamrepen.
Variatietip
Schep de stamppot in een ovenschaal. Vervang de ham door 2 eetlepels geraspte parmezaan. Strooi die over de stamppot en gratineer 15 minuten op de hoogste stand onder de ovengrill.
Kookboek
Het recept 'Italiaanse broccoli stamppot' is afkomstig uit het kookboek...
Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek
diverse auteurs
In het 'Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek' vindt u per seizoen de groenten die dan vers van het land komen. Bij elke groente (acht per seizoen) staan drie recepten... lees verder
© Van Dishoeck