Broccolisalade met granaatappelpitjes en rozijnen
bereiden
Ingrediënten
- 2 stronken verse broccoli
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- pitjes uit 1 granaatappel
- 150 g rozijnen
- 75 g zonnebloempitten, geroosterd
- 250 ml volle yoghurt
Bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd deze als dat nodig is in hapklare stukjes. Snijd de stronk in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes.
Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui, granaatappelpitjes, rozijnen en zonnebloempitten. Schep goed om. Voeg de yoghurt, en naar smaak zout en peper toe. Schep met je handen alles goed om en zorg ervoor dat alle broccoliroosjes bedekt zijn met yoghurt. Dien op.
Tips
Traditioneel wordt deze salade met mayonaise gemaakt. Deze versie is lichter maar je kunt natuurlijk ook mayo gebruiken, of halfom. Gebruik sojayoghurt en je hebt een veganistische versie.
Kookboek
Het recept 'Broccolisalade met granaatappelpitjes en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen
David Frenkiel & Luise Vindahl
'The Green Kitchen' is een sfeervol boek met meer dan 100 supergezonde, overheerlijke recepten voor iedere dag. Met gerechten uit de hele wereld, tips voor een... lees verder
© Uitgeverij Becht