Drooggebakken broccoli met amandelen en chilipeper
bereiden
Ingrediënten
- 25 g amandelschaafsel
- 1 grote stronk broccoli of 2 kleintjes (ca. 500 g in totaal), in kleine roosjes
- 1 middelgrote, middelhete rode chilipeper, fijngesneden
Bereiden
Verhit een grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Rooster de amandelen een paar minuten in de pan tot ze goudbruin zijn, schud ze veel zodat ze niet verbranden. Laat ze in een kom glijden.
Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Doe de broccoli erin en bestrooi met twee flinke snufjes zout. Bak 4-5 minuten zonder te roeren, tot de broccoli de glanzend groene kleur van gekookte broccoli krijgt, met hier en daar een zwart plekje. Roer de broccoli goed door en bak nog 6-8 minuten, schud en roer af en toe, tot alle roosjes zwarte plekjes hebben. Als het goed is zijn de steeltjes van de roosjes nu ook wat zachter geworden - als ze al dente zijn, zijn ze klaar.
Doe de chilipeper erbij (laat zaadlijst en zaadjes zitten als je van echt pittig houdt) en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur, of tot de chilipeper zachter wordt. Voeg extra zout toe als dat nodig is en dien op, met de geroosterde amandelen eroverheen.
Variatietip
Dien de broccoli op met een heerlijke tahinidressing of met een mosterddressing en je hebt een prima voorafje.
Kookboek
Het recept 'Drooggebakken broccoli met amandelen en chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...
Licht!
Hugh Fearnley-Whittingstall
In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn allemaal tarwe- en zuivelvrij, maar... lees verder
© Uitgeverij Becht