Drooggebakken broccoli met amandelen en chilipeper

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 25 g amandelschaafsel
  • 1 grote stronk broccoli of 2 kleintjes (ca. 500 g in totaal), in kleine roosjes
  • 1 middelgrote, middelhete rode chilipeper, fijngesneden

Bereiden

Verhit een grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Rooster de amandelen een paar minuten in de pan tot ze goudbruin zijn, schud ze veel zodat ze niet verbranden. Laat ze in een kom glijden.

Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Doe de broccoli erin en bestrooi met twee flinke snufjes zout. Bak 4-5 minuten zonder te roeren, tot de broccoli de glanzend groene kleur van gekookte broccoli krijgt, met hier en daar een zwart plekje. Roer de broccoli goed door en bak nog 6-8 minuten, schud en roer af en toe, tot alle roosjes zwarte plekjes hebben. Als het goed is zijn de steeltjes van de roosjes nu ook wat zachter geworden - als ze al dente zijn, zijn ze klaar.

Doe de chilipeper erbij (laat zaadlijst en zaadjes zitten als je van echt pittig houdt) en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur, of tot de chilipeper zachter wordt. Voeg extra zout toe als dat nodig is en dien op, met de geroosterde amandelen eroverheen.

Variatietip

Dien de broccoli op met een heerlijke tahinidressing of met een mosterddressing en je hebt een prima voorafje.

Kookboek

Het recept 'Drooggebakken broccoli met amandelen en chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...

Licht!

In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn allemaal tarwe- en zuivelvrij, maar... lees verder

© Uitgeverij Becht

Broccoli tips