Geroosterde aspergebroccoli met citroen-geitenkaasdressing
bereiden
Ingrediënten
- 2 bosjes aspergebroccoli
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1-2 theelepel chilivlokken
- 2 theelepel gehakte knoflook
- 225 g vegan geitenkaas
- 2 theelepels geraspte schil van een onbespoten citroen
- 1 eetlepel citroensap
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 230 °C.
Snijd de aspergebroccoli in stukjes van ongeveer 2,5 cm. Ik rooster de steeltjes en de blaadjes ook. Meng ze in een grote kom met de olijfolie, zout, zwarte peper, de chilivlokken en de knoflook en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak 10 tot 15 minuten in de oven en keer halverwege om. Ik vind het lekker als de aspergebroccoli nog knapperig is, maar laat gerust langer in de oven staan voor een zachtere textuur.
Voeg de geitenkaas, de geraspte citroenschil, het citroensap en zout naar smaak toe aan een keukenmachine en pureer glad; voeg indien nodig water toe. De saus moet de consistentie van yoghurt hebben en je moet hem over de aspergebroccoli kunnen sprenkelen.
Serveer de geitenkaasdressing naast of over de geroosterde aspergebroccoli.
Extra benodigd
Bakpapier, keukenmachine
Opmerking
Deze dressing is iets wat mijn oma maakte om stukjes brood in te dopen. Later ben ik hem gaan gebruiken als saus voor overgebleven groenten; op een dag sprenkelde ik hem over wat geroosterde aspergebroccoli en was onder de indruk van het resultaat. Het is een geweldige manier om je kinderen groenten te laten eten, want de kazige saus maskeert de smaken die ze anders misschien niet zouden lusten. Het maakt gewoon elke groente beter!
Kookboek
Het recept 'Geroosterde aspergebroccoli met citroen-geitenkaasdressing' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan Pasta
Brianna Claxton
Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt? 'Vegan Pasta' geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta
... lees verder © Good Cook