Pittige broccoli
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote broccoli
- 1½ eetlepel extra vierge kokosolie
- 1 koffielepel currypoeder
- ½ koffielepel kurkumapoeder
- ½ koffielepel gerookt paprikapoeder
Bereiden
Snijd de broccoli in roosjes. Verwijder het harde, buitenste deel van de stronk met een mes of dunschiller, en snijd de zachte stam in blokjes.
Kook of stoom 4 minuten of langer, tot de groente beetgaar is.
Giet de broccoli af en verwarm de kokosolie in dezelfde pan.
Voeg de beetgare broccoli toe en breng op smaak met currypoeder, kurkuma, gerookt paprikapoeder, een snufje zwarte peper en zeezout.
Tip
'Serveer deze broccoli als bijgerecht met een stukje vis of kip, of als snelle lunch met een eenvoudige groene salade en avocado. Ook lekker met kort gebakken tempé.'- Julie van den Kerchove
Kookboek
Het recept 'Pittige broccoli' is afkomstig uit het kookboek...
Het keto plan
Julie van den Kerchove
Julie van den Kerchove laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis. Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten
... lees verder © Uitgeverij Lannoo. Beeld: Heikki Verdurme