Cassoulet met merguezworstjes en spek

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 8 merguezworstjes (ca. 400 g)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika's, in repen
  • 350 g tuinbonen (diepvries), ontdooid
  • 350 g witte bonen (pot), uitgelekt
  • 200 ml gekruide tomatensaus (pakje tomato fritto)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak de spekreepjes in ca. 5 minuten knapperig. Schep ze met een schuimspaan op een bord.

Bak de worstjes in het bakvet in 5 minuten rondom bruin. Schep de worstjes op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak de uien en knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tuinbonen, witte bonen, tomatensaus, laurier en zout en peper toe. Laat het gerecht afgedekt onder af en toe omscheppen 15 minuten zachtjes stoven. Warm de worstjes nog even mee.

Verwijder de laurierblaadjes en bestrooi het gerecht met de spekjes en peterselie.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Cassoulet met merguezworstjes en spek' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Studenten

diverse auteurs

'Kook ook Studenten' is het ideale cadeau voor een kind dat op kamers gaat. Met handige budgetrecepten voor doordeweeks, gezonde meeneemlunches voor naar... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Cassoulet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!