Champignons uit de oven met kappertjes-tijmsaus
bereiden
Ingrediënten
- 500 g champignons
- 1 eetlepel olijfolie
- voor de saus
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 4 theelepels kappertjes
- 1 theelepel verse tijm
- ter garnering
- 1 eetlepel peterselie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de champignons af (dep ze droog!) en snijd alleen de onderkant van het steeltje eraf. Meng de champignons met 1 eetlepel olijfolie in een vuurvaste schaal en bak ze 15 à 20 minuten in de oven op hun steeltjes - ze moeten zacht worden, maar niet te zacht.
Verhit voor de saus 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op het laagst mogelijke vuur en bak de knoflook 2 à 3 minuten mee. Meng de knoflook met het citroensap, de kappertjes, de tijm, zout en peper in een blender tot een gladde saus.
Haal als de champignons klaar zijn de schaal uit de oven, giet de saus erover en zet nog 5 minuten in de oven, om de saus in de champignons te laten trekken. Dien de champignons op bestrooid met verse peterselie.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Champignons uit de oven met kappertjes-tijmsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Groen is geweldig!
Rebecca Leffler
'Groen is geweldig!' staat vol met gezonde recepten, en brengt dat met een frisse look & feel en een niet te zware toon. Dit vrolijke kookboek biedt meer dan
... lees verder © Het Spectrum. Beeld: Sandra Mahut