Courgette spaghetti met chilivlokken en parmezaan
bereiden
Ingrediënten
- 2 grote courgettes
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst of geraspt
- grote snuf chilivlokken
- geraspte Parmezaanse kaas, voor eroverheen (als je wilt)
Bereiden
Snijd de uiteinden van de courgettes af. Pak een blokrasp en leg deze plat voor je neer, met de grove kant naar boven. Leg de courgette er in de lengte op en duw over de rasp zodat je lange linten krijgt. Ga zo door tot de hele courgette is geraspt. Heb je geen blokrasp, snijd dan de courgette met een dunschiller in brede linten die je op elkaar legt en dan in de lengte in dunne reepjes snijdt.
Verhit de olie met de knoflook in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgette, ¼ theelepel zout (of naar smaak) en de chilivlokken toe. Fruit 5 minuten tot de courgette iets zachter wordt. Dien meteen op met de Parmezaanse kaas erover, als je dat lekker vindt.
Kookboek
Het recept 'Courgette spaghetti met chilivlokken en parmezaan' is afkomstig uit het kookboek...
Top with cinnamon
Izy Hossack
In dit boek verklapt foodblogger Izy Hossack haar 75 favoriete zoete en hartige recepten. Perfect voor lekker luie weekenden, snelle avondmaaltijden en spontane... lees verder
© Uitgeverij BechtCourgette tips
Reacties op dit recept
- An Ik zou graag dit recept bereiden maar heb nog geen mandoline. Welke mandoline kan zowel schijfjes in verschillende dikten snijden en eveneens sliertjes maken?