Courgettenoedels met linzen-bolognese

3 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Bevat per portie

411 kcal
16 g eiwit
16 g vet
41 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 wortels
  • 250 g champignons
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 800 g tomatenblokjes
  • 150 g gedroogde linzen
  • 4 courgettes
  • optioneel: 1 à 2 teentjes knoflook, vers basilicum

Bereiden

Versnipper de ui en hak eventueel de knoflook fijn. Bak ze glazig in een grote kookpan met olijfolie.

Snijd ondertussen de wortels, champignons en selderij in stukjes. Voeg ze toe aan de pan en laat ze even meestoven. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden zoals oregano en rozemarijn.

Giet de tomatenblokjes bij de groenten samen met de gedroogde linzen. Voeg een grote kop water toe (250 ml) en laat alles rustig pruttelen tot de groenten en linzen gaar zijn. De gaartijd verschilt per soort linzen, dus check altijd de verpakking.

Maak ondertussen de courgettenoedels met behulp van een spiraalsnijder.

Serveer de noedels met de linzen-bolognese en eventueel wat vers basilicum.

Extra benodigd

Spiraalsnijder

Tip

Ik gebruik het liefst groene linzen, die blijven steviger dan rode linzen. Voor een snellere variant kan je de gedroogde linzen ook vervangen door 300 g voorgekookte linzen.

Opmerking

Hou je van spaghetti bolognese maar mag het wel eens iets anders zijn dan gehakt? Deze vegan variant op de Italiaanse klassieker bevat linzen als basis, de lichtst verteerbare onder de peulvruchten en een echte bom van vezels die je bloedsuikerspiegel helpen te stabiliseren en je verzadigingsgevoel stimuleren.

Kookboek

Het recept 'Courgettenoedels met linzen-bolognese' is afkomstig uit het kookboek...

Low carb on a budget

In 'Low carb on a budget' toont bestsellerauteur Julie Van den Kerchove met 60 snelle low carb-recepten en praktische tips om budgetvriendelijk te koken dat gezond en lekker eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Aan de hand van haar

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo. Beeld: Heiki Verdurme

Courgette tips