Courgetterolletjes met gehakt en tomatensaus
bereiden
Ingrediënten
- ½ gele courgette
- ½ groene courgette
- 1 handvol rucola
- 30 g geroosterde pijnboompitten
- voor de tomatensaus
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 70 g tomatenpuree
- 1 kruidenbuiltje (laurier, tijm, rozemarijn)
- voor de vulling
- 1 teentje knoflook
- 400 g kalfsgehakt
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 20 zwarte olijven, ontpit
- 2 eetlepels kappertjes
- 20 g basilicum
Bereiden
Maak eerst de tomatensaus. Pel de knoflook en snijd de teentjes doormidden. Verhit de olijfolie in een pan en stoof er de knoflook in. Doe er de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het kruidenbuiltje bij, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 à 30 minuten sudderen tot een dikke saus.
Maak ondertussen de vulling. Pel en snipper de knoflook. Meng het gehakt met de knoflook. Kneed goed, kruid met peper en zout en het komijnpoeder. Bak het gehakt rul in de olijfolie. Hak de olijven in stukjes en meng ze samen met de kappertjes door het gebakken gehakt. Spoel en snipper het basilicum en doe het bij het gehakt.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder het kruidenbuiltje uit de tomatensaus en giet de saus in een ovenschaal.
Spoel de courgettes en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Leg een plakje courgette recht voor je, de breedste kant onderaan, schep er een paar lepels van de gehaktvulling op en rol op. Herhaal tot de rolletjes en de vulling op zijn. Schik de rolletjes op de tomatensaus in de ovenschaal. Zet de rolletjes 15 à 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Werk af met enkele blaadjes rucola.
Tip
Lekker met een salade met veel groene kruiden.
Kookboek
Het recept 'Courgetterolletjes met gehakt en tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Alles uit de oven
diverse auteurs
Wat maakt ovenschotels zo populair? Dat de oven een deel van het werk voor zijn rekening neemt, speelt natuurlijk mee. Maar ook de heerlijke geur en de smaak van de gerechten én de veelzijdigheid van het toestel zelf. Bakken en braden, gratineren
... lees verder © Uitgeverij LannooCourgette tips
Reacties op dit recept
- Miriam Heerlijk recept met veel smaak en makkelijk te maken.