Griekse courgetteplaatkoek
bereiden
Ingrediënten
- 400 g courgette (gewicht van ca. 2 courgettes), grof geraspt
- 1 ui, gesnipperd
- 5 eieren, losgeklopt
- 100 g feta, verkruimeld
- 130 g bruine rijstbloem
- ½ theelepel bakpoeder
- een paar flinke handenvol of 7-8 takjes dille, fijngehakt (ca. 4 opgehoopte eetlepels)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 125 ml extra vergine olijfolie, plus extra voor het bestrijken
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrijk een bakblik of ovenschaal van 20 x 30 cm royaal met olijfolie.
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Bestrooi royaal met zout en peper.
Giet in de ovenschaal en bak 40 minuten of tot de plaatkoek mooi bruin van boven is en lekker stevig.
Haal de schaal uit de oven en maak de randen los met een mes. Laat even afkoelen en snijd de koek in vierkantjes om erbij te serveren. Schep ze met behulp van een flexibele spatel uit de schaal.
Extra benodigd
Bakblik of ovenschaal van 20 x 30 cm
Tips
De plaatkoek kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Als je geen bruine rijstbloem kunt vinden, dan is witte rijstbloem of tarwebloem ook prima. Serveer met een groene salade met een mosterdvinaigrette.
Kookboek
Het recept 'Griekse courgetteplaatkoek' is afkomstig uit het kookboek...
Superveg
Celia Brooks
Of je nu vegetariër bent of vaker vlees of vis achterwege wilt laten, 'Superveg' geeft meer dan 100 recepten met daarin een hoofdrol voor de 25 meest gezonde groenten. Ieder gerecht gaat uit van de voedzame kracht en smaak van het specifieke ingrediënt
... lees verder © Good CookCourgette tips
Reacties op dit recept
- G.V. We hebben het recept gemaakt maar de plaatkoek bleef slap ook al was hij bruin. Kan het zijn dat er meer meel in moet of minder olie?
- Meike Ik wil dit ook maken. Wellicht laat ik de courgettes eerst uitlekken in een vergiet met wat gewicht er op. Dan lijkt het mij dat het minder vochtig wordt.