Tian de légumes
bereiden
Ingrediënten
- 3 courgettes
- 3 tomaten
- 2 uien
- 1 aubergine
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 6 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 210 °C.
Snijd de groente in plakjes van een ½ cm dik. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Plaats de groenteplakjes netjes in rijen, om en om in een schaal. Dus plakje courgette, dan tomaat, ui en aubergine. Bestrooi met zout en peper. Verdeel er de takjes tijm over.
Pers het knoflook uit boven de olijfolie en meng goed met elkaar. Besprenkel de groenteplakjes met de gekruide olie. Laat 45 minuten bakken in het midden van de oven.
Extra benodigd
Ronde ovenschaal
Tip
Je kunt ook nog plakjes geitenkaas, laurierblad en basilicum tussen de groente steken.
Kookboek
Het recept 'Tian de légumes' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Franse keuken
Alain Caron
Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. 'De bijbel van de Franse keuken' is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld