Timbaaltjes met courgette en feta
bereiden
Ingrediënten
- 400 g courgette
- 150 g feta, geraspt
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 koffielepel munt of 1 zakje muntthee
Bereiden
Spoel 4 kleine ronde vuurvaste schaaltjes ('ramekins') of koffiekopjes even om met water.
Snijd van de courgette 4 ronde schijven en leg ze op de bodem van de potjes. Snijd ook 4 langwerpige dunne plakken en bekleed daarmee de opstaande randen van de potjes.
Rasp 300 g courgette en vermeng dit met de geraspte feta en de eieren. Voeg de munt toe. Als je een theezakje gebruikt, scheur dan het theezakjes open en gebruik enkel de inhoud ervan. Kruid met peper en eventueel wat zout.
Vul de potjes met dit mengsel en zet elk potje 3 minuten in de magnetron (700 Watt).
Neem vier borden. Maak met een mes de randjes van de timbaaltjes los. Leg een bord omgekeerd op een kopje en draai het hele zaakje met een snelle beweging om, zodat het timbaaltje op het bord terechtkomt.
Kookboek
Het recept 'Timbaaltjes met courgette en feta' is afkomstig uit het kookboek...
Vegetarisch koken in 30 minuten
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Met 'Vegetarisch koken in 30 minuten' verwijzen Miki Duerinck & Kristin Leybaert de opvatting dat vegetarische recepten altijd tijdrovend zijn voorgoed naar het rijk der... lees verder
© Standaard UitgeverijCourgette tips
Reacties op dit recept
- Marga Ik heb geen magnetron. Hoe lang moeten de timbaaltjes in de oven en bij welke temperatuur? Lijkt me een heerlijk recept!
- catharina Het lijkt op de foto of de potjes van metaal zijn: die mogen niet in de magnetron! In de tekst staat wel correct dat het om ramekins of koffiekopjes gaat.