Doperwten à la Française
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 30 ml zonnebloemolie
- 2 uien, in halve ringen
- 100 g spekblokjes
- 40 g boter
- 150 ml kippenbouillon
- 1½ kg doperwten (diepvries)
- ½ bos munt (alleen de blaadjes), fijngesneden
- 125 g frambozen, gehalveerd
Bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en fruit er de ui en de spekblokjes in. Voeg na een paar minuten de helft van de boter toe en laat smelten. Voeg de kippenbouillon toe en kook in tot de bouillon sausdikte heeft. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.
Haal van het vuur en roer de resterende boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de munt en de frambozen. Serveer uit de pan.
Kookboek
Het recept 'Doperwten à la Française' is afkomstig uit het kookboek...
La Table de Caron
Alain Caron
In 'La Table de Caron' komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: René Mesman