Stamppot met doperwten, kerstomaat, rucola en feta
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 80 ml groentebouillon
- 200 g doperwten
- 200 g kerstomaten, in vieren
- 40 g rucola, grof gesneden
- 150 g feta, verkruimeld
Bereiden
Schil de aardappelen, snijd in stukken van gelijke grootte en zet voor driekwart onder water. Voeg een snufje zout toe aan het water en kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.
Blancheer de doperwten 2 minuten in een pan heet water. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen.
Meng de doperwten, kerstomaten, rucola en feta door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over de borden.
Opmerking
'Stamppot is een echt Hollands begrip. Eigenlijk ging ik er pas echt van houden toen ik ermee ging variëren. Van een boerenkoolstamppot gaat mijn hart niet echt harder kloppen, maar van een stamppot met doperwten en cherrytomaten wel!' - Isabel Boerdam
Het recept 'Stamppot met doperwten, kerstomaat, rucola en feta' is afkomstig uit het kookboek Vegabijbel van Isabel Boerdam.
© Carrera Culinair.