Doperwten met pancetta

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg verse doperwten in de peul, gedopt
  • 100 g gerookte pancetta, in reepjes gesneden
  • 15 g boter
  • handjevol muntblaadjes, grof gescheurd

Bereiden

Doe de doperwten in een grote pan met gezouten kokend water, en kook ze 5-8 minuten, of tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken.

Blancheer de stukjes pancetta 2 minuten in een pan met kokend water om overtollig zout en onzuiverheden te verwijderen. Laat uitlekken en dep droog op keukenpapier.

Smelt de boter in een sauteerpan op heel laag vuur, doe de pancetta erin en bak deze goudbruin. Doe de doperwten en de gescheurde muntblaadjes erbij en bak 5 minuten, roer zo nu en dan door.

Breng nu op smaak met peper. Breng over in een verwarmde schaal en serveer meteen.

Opmerking

'Ik probeer - in de korte periode dat ze vers verkrijgbaar zijn - altijd volop van verse doperwten te genieten. Dit bijgerecht is bijzonder lekker bij kip, wild en stevige witte visgerechten.' - John Burton Race

Kookboek

Het recept 'Doperwten met pancetta' is afkomstig uit het kookboek...

Verborgen smaken

John Burton Race

John Burton Race is een topchef met een passie voor heerlijk eten. In dit boek werkt hij met zijn favoriete ingrediënten: de fijnste groenten en fruit, de... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Doperwten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!